Het belang van hygiënische afwatering
HygieneFirst

De HygieneFirst filosofie

Als één van de meest toonaangevende afwateringsspecialisten in de wereld begrijpt ACO Group de kritische rol die de afwatering in een succesvolle commerciële voedselbereidingsbedrijf speelt. We waarderen de zorg om voedselveiligheid, hygiëne en kostenbeheersing, want dat zijn allemaal vitale factoren, maar we zien ook dat velen de afwatering vaak als laatste punt op de agenda hebben staan.

Daardoor zijn vele afwateringssystemen niet goed ontworpen. In het beste geval kan dit tot hoge kosten leiden voor steeds terugkerende reiniging en onderhoud, en in het slechtste geval kan dit voedselvergiftiging, sluiting van een faciliteit en verlies van omzet tot gevolg hebben, of zelfs sluiting van de zaak. Als bedrijf dat de drijvende kracht is voor de toekomst van afwatering, zijn we vastbesloten dit te veranderen door het profiel van hygiënische afwatering naar een hoger niveau te brengen en normen voor ieder onderdeel van het proces te verbeteren.

Onze HygieneFirst-filosofie vertegenwoordigt onze betrokkenheid om producten te leveren die over ultieme hygiënische prestaties beschikken. We ontwerpen intelligente afwateringsoplossingen die de operationele kosten tot een minimum beperken zonder dat de voedselveiligheid in het gedrang komt.

Waar streven we naar?

Voedselveiligheid

Onze producten omvatten niet alleen de hygiënische ontwerpprincipes aanbevolen door EHEDG, ze zijn bovendien de eerste producten die de EN 1672, EN ISO 14159-normen toepassen, normaliter bestemd voor apparatuur dat in aanraking komt met voedsel.

Ze zijn ontworpen om bacteriën geen kans te geven en de opeenhoping van voedseldeeltjes en overblijfselen zo klein mogelijk te houden. De belangrijkste ontwerpkenmerken omvatten een gestroomlijnde hellende functie, ronde hoeken met een minimale radius van 3 mm en hygiënisch ontworpen stankafsluiters voor verontreinigde lucht (FAT’s). Dat betekent dat eindgebruikers profiteren van een systeem dat het water volledig kan afvoeren en dat geuren niet verspreid worden door stilstaand water.

Onze producten zijn ook ontworpen om op hygiënische wijze in verbinding te komen met omliggende vloeren zodat het gevaar voor bacteriële groei door het gehele afwateringssysteem wordt geminimaliseerd.

Onderhoudsgemak

Het ontwerp van onze systemen vergt weinig onderhoud. Dankzij het functionele ontwerp en de reinigingsaanbevelingen die in samenwerking met vooraanstaande reinigingsmiddelenleveranciers zijn ontwikkeld, verlagen onze systemen de tijd en kosten die worden besteed aan reiniging en onderhoud.

Het hygiënisch ontwerp van onze afwateringssystemen garandeert optimale duurzaamheid en roestbestendigheid. Onze deskundigheid op het gebied van afwateringssysteemontwerpen en planning, installatie en het creëren van hygiënische verbindingen met omliggende vloergebieden, voorkomen ook onnodige kosten.

Gezondheid en veiligheid

Een goed uitgeruste en onderhouden werkomgeving, die optimaal is aangepast aan het arbeidsproces, zorgt voor een hogere productiviteit, een betere kwaliteit en minder gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Afwateringssystemen van ACO dragen bij aan een aantal belangrijke gezondheids- en veiligheidsvoordelen. Onze roosters zijn antislip zodat de veiligheid in zones met aanzienlijk watergebruik wordt verbeterd. Ieder component van onze afwateringssystemen kan gemakkelijk verwijderd en gereinigd worden, en heeft geen scherpe randen wat de veiligheid van de medewerker garandeert. We bieden ook een brandbestendige oplossing met certificering volgens EN 1366.

Een veilige werkomgeving bevordert het bedrijfsimago, zowel intern als extern. Dit verhoogt de aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers, (potentiële) klanten en investeerders.


Hygiënisch ontwerp

Reinigingsprestaties

Wij hanteren de relevante hygiënische ontwerpprincipes die zijn voorbehouden voor voedingscontactvlakken EN 1672,
EN ISO 14159 en EHEDG documenten nr. 8, 13, 44 en NSF International.

EHEDG

Een hoogwaardig afwateringssyteem is essentieel voor het behoud van een succesvolle commerciële voedselproductiefaciliteit.

We volgen de aanbevelingen van alle belangrijke auditagentschappen zoals IFS, FSSC 22000 en BRC en bieden hoogwaardige afwateringssystemen die specifiek voor de risicozones binnen de commerciële voedselproductie worden gemaakt.

Wat uw behoeften ook zijn, ACO levert de perfecte op maat gemaakte oplossing specifiek voor uw faciliteit.

NSF

ACO werd het eerste en enige afwateringsbedrijf om het certificaat 14159-1 - Hygiëne vereisten voor het ontwerp van verwerkingsapparatuur voor vlees en gevogelte - te ontvangen voor de ACO producten van NSF International.

De certificering is toegekend aan ACO ter erkenning van de hygiënische prestaties van de afvoersystemen en -producten en de naleving van de strikte normen en procedures van de NSF. Het onderstreept ook ACO’s voortdurende inzet voor de zeer hoge normen van productie en onderzoeksgerichte productontwikkeling die ervoor zorgt dat de producten optimale hygiënische prestaties leveren.

Interesse in een gratis analyse van jouw afwateringssysteem?

DSA

ACO Drainage System Assessment (DSA) evalueert jouw huidig afwateringssysteem en beschrijft wat de gevolgen daarvan zijn voor de productie op het vlak van:

  • Hygiëne
  • Veiligheid (gezondheid en veiligheid van werknemers en productveiligheidsrisico’s)
  • Werking (risico’s voor de operationele continuïteit)

ACO Drainage System Assessment(ACO DSA) biedt een uitgebreide evaluatie van het bestaande afwateringssysteem en zijn omgeving, met inbegrip van productie- en servicetechnologieën, en de gevolgen daarvan voor potentiële risico’s in voedselverwerkende bedrijven.

Deze evaluatie heeft ook betrekking op risico’s die voortvloeien uit de integratie van het afwateringssysteem en de vloer- en wandkwaliteit.

Bij het identificeren van de huidige en potentiële risico’s wordt rekening gehouden met de standpunten van de klant, de lokale ervaringen en de beste praktijken binnen de sector.

Vul het formulier in aan de bovenkant van deze pagina en we contacteren je zo spoedig mogelijk!